© Rootsville.eu

The Weezil Malone Band (US)
tiltle: Dessert Drive-In
music: Blues
release date: 2023
label: independent
info artist: The Weezil Malone Band
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2023


Gitarist en zanger Weezil Malone is zo goed als een blues instelling in het Grand Rapids-gebied, die heeft gepresteerd en jarenlang geregistreerd (43 jaar). Hij omringt nu zichzelf met een stellaire groep spelers, ook bekend als "the Rockin'est Little band around". Alle nummers werden geschreven door Larry Fitzgerald aka Weezil Malone. De band bestaat naast 'Weezil Malone' ook nog uit Dave Alves op bass en Karl Schantz op drums.

Larry's originaliteit en inspiratie zijn de sterke punten waarmee hij deze 'Dessert Drive-In' heeft opgenomen. Een collectie van verhalen die hij meenam op zijn contacten tijdens zijn reizen. Weezil heeft een zeer eigen stijl die hem vdoor een solide ritme sectie komt te begeleiden. Dus zou je best een verhaal komen te herkennen als het uwe in deze nummers.

De nummers zijn eerder bluesrock te noemen dan in het breed scala van de blues te worden op te nemen. In Europa zouden we een song als 'Tattoo Lady' zelfs durven onder te brengen bij Metal. Nummers als 'Whiskey' of 'He'll Ba Gone' durven nog al eens eentonig te worden. Solid is alvast een woord dat je kan en mag gebruiken tijdens het beluisteren van deze 'Dessert Drive-In' anderen beschrijven dit misschien als standvastig en smaakvol. Ome het met hun eigen woorden te bestempelen 'Enough is Enough'.