© Rootsville.eu

Thomas Frank Hopper (B)
tiltle: Paradize City
music: Bluesrock - Rock
release date: 2023
booking: Rock Nation
info artist: Thomas Frank Hopper


© Rootsville 2023


Op de 'Belgian Blues Challenge' in oktober van dit jaar werd deze 'Thomas Frank Hopper' zo goed als unaniem uitgeroepen als winnaar, dit zowel door de professionele jury als ook winnaar van de publieksprijs en zo mag deze formatie volgend jaar onze kleuren gaan verdedigen op de 'Europese Blues Challenge' in Braga, Portugal. Alhoewel het nog even wachten werd op het afwerken van zowel CD als vinyl werd er door 'Classic 21' in september reeds een showcase gepresenteerd.

Thomas Frank Hopper werd als Thomas Verbruggen geboren in Brugge maar bracht zijn jeugdjaren door in Zuid-Afrika waarna hij terug in België zijn band kwam op te richten. Een formatie met daarin ook Diego Higueras (gitaar), Nicolas Scalliet (drums), Jacob Miller (bass) en Maxime Siroul (Hammond). Op het album krijgen we ook een gastoptreden in de persoon van Geneviève Dartvelle op het nummer 'April Fool'. Thomas zijn singnature is uiteraard vette slide en na enkele EP's bracht hij in 2021 zijn debuutalbum 'Bloodstone' in eigen beheer uit. Meteen een aardverschuiving in onze Belgische blues en Bluesrock scène en zo konden we ze in 2022 reeds beleven bij onze Waalse vrienden van 'Devant-Les-Bois' en ook in Vlaanderen op 'Yellow Time'.

Op zijn nieuwe album 'Paradize City' vinden we 10 nieuwe originals terug. Het album werd opgenomen in België in 'Studio Six' en later gemasterd in de 'Black Bay Studio' in Schotland. Met dit nieuwe album gaat Thomas Frank Hopper zelfs nog een stapje verder en wordt dit een cross-over tussen Blues, Bluesrock en Rock.

Met opener 'Troublemaker' krijgen we hier meteen een rocknummer op ons los gelaten en zullen de fans van bijvoorbeeld een Led Zeppelin zo ook meteen uit de zetel gaan springen. Overduidelijk aanwezig is ook de Hammond van Maxime Siroul. Na 'Tribe' krijgen we 'A Song For The Devil' een nummer dat reeds als single de wereld werd ingestuurd en waarop bluesrock hoogtij komt te vieren.

Bij de eerste rifjes op 'Chimera' zou je gaan denken dat deze TFH wat rock 'n roll op ons komt los te laten maar al vlug wordt je meegezogen naar de era van psychedelische rock zoals we deze kennen van bij Jim Morrison en The Doors. 'Paradize City' is als titeltrack eentje waarbij je tijdens de 'Live' concerten van deze band gewoonweg 'total loss' kan gaan. Je beleeft zo de rock periode uit de 60-ties met namen als Uriah Heep, Deep Purple of een Black Sabbath.

Op 'Back To The Wild' komt Thomas Frank Hopper terug in het centrum te staan door zijn gekende slide waarna op 'Back To The Wild' toch moet geluisterd zijn naar Josh Kiszka. Met 'Dog In The Alley' krijgen we een nummer dat het kort de blues komt te benaderen waarna we een conversatie krijgen tussen de slide van TFH en de opzwepende harmonica van Geneviève Dartvelle. Hun 'Crossroads' is niet te vergelijken met die van Robert Johnson, laat staan van Eric Clapton maar is duidelijk open top Thomas Frank Hopper waarna er wordt afgesloten met het eerder als rock ballad gecategoriseerde 'Boundless'.

tracks:

01 Troublemaker
02 Tribe
03 A Song For The Devil
04 Chimera
05 Paradize City
06 Back To The Wild
07 Dog In An Alley
08 April Fool
09 Crossroads
10 Boundless