© Rootsville.eu

Trevor Babajack Duo (UK)
tiltle: Bootleg Blues (Live At Temperance)
music: Blues
release date: 2023
info artist: Trevor Babajack
Steger

© Rootsville 2023


'Trevor Babajack' is een Engelse muzikant, zijn muziek wordt beïnvloed door zijn verworven passie voor vroege landelijke blues, vermengd met de klanken van ritmische Afrikaanse roots, in wat alleen kan worden omschreven als zijn eigen genre van originele en schijnbaar geïmproviseerde muziek, wat hem tot een spannende en unieke kunstenaar. Zijn reizen brachten hem door heel Groot-Brittannië, door Europa en Afrika, waar hij headliner was op Blues- en Roots-festivals en van kleine Franse cafés tot de Royal Albert Hall.

Trevor Babajack Steger voert zijn bluesstijl al een tijdje uit in Groot-Brittannië en heeft een behoorlijk loyale en grote aanhang opgebouwd. Bootleg Blues: Live At Temperance vangt de opwinding en energie die hij zowel solo als met anderen kan produceren. Het album opent met “Sawdust Man” met een fantastisch mondharmonica- en percussie-intro. Je kunt het zaagsel bijna ruiken en voelen. Al snel vult de gitaar van Babajack het geluid en wordt de show gelanceerd. Het is een passende inleiding voor wat gaat volgen. Dit is gruizige, goed gespeelde blues. Een volle minuut later klinkt het gegrom van Babajack. Zijn zang past perfect bij de muziek. Dit is vrolijke, feestelijke blues.

Het is interessant dat het geklets tussen de nummers door is gelaten, omdat het maar al te vaak uit een live-opname wordt geknipt. Hier kan Babajack laten zien hoe goed hij contact maakt met het publiek. Het voegt veel toe aan de live-opname. Het duo begint met een aantal zeer zware en briljante nummers. “Devil Inside” is een goed voorbeeld. Het gebruik van mondharmonica, gitaar en drums is perfect. Het hele pakket is rootsblues.

Het is niet zo dat het album geheel retro is, maar Babajack kent en begrijpt de blues. “Black Dog” is een uitstekend voorbeeld. Hij rockt door dat nummer heen en houdt de luisteraar de hele tijd bij zich. Hij verdient veel lof voor zijn mondharmonicaspel. Ze zijn slim genoeg om nummers als “Mary O Mary” op te nemen, wat een veel zachter geluid is en de luisteraar een paar minuten wat ademruimte geeft. Het is nog steeds de blues, maar melodieuzer en rustiger.

Het album eindigt met het energieke “Brownsville” wat laat horen hoe sterk deze twee samen zijn. Het mag dan wel basic blues zijn, het wordt met veel stijl gedaan. Bootleg Blues: Live At Temperance is een mooi voorbeeld van een solide, energiek livealbum. Hoewel Babajack studioalbums heeft opgenomen, was het idee om een livealbum uit te brengen erg slim. Het stelt fans in staat de show opnieuw te bekijken en demonstreert ook de energie die ze op het podium hebben. Het toont twee jongens op het podium, die plezier hebben en verbazingwekkende muziek produceren.

tracks:

01 Sawdust Man
02 River Song
03 Devil Inside
04 The Solemn Truth and Barefaced Lies
05 Red Dress
06 Ambler Gambler
07 Black Water - Rambling Man
08 Deep River Blues
10 Mary
11 Went Out Walking
12 Brownsville