© Rootsville.eu

Various Artists
tiltle: Blind Raccoon and Nola Blue Vol.5
music: Blues
release date: february 17, 2023
label: Blue Heart Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)


© Rootsville 2023


Na weer een ongelooflijk druk jaar voor Blind Raccoon, Nola Blue en Blue Heart Records, Betsie Brown, Sallie Bengtson en hun team staan op het punt om vrij te laten Blinde wasbeer en Nola Blue Collection Volume 5 in februari. De dertig tracks, verdeeld over twee schijfjes, zijn fan favorieten, onuitgebrachte bonustracks, begraven schatten en previews van komende attracties van een who's who van de blues- en rootsmuziekwereld, die een dwarsdoorsnede vertegenwoordigt van hun steeds groter wordende familie van creatieve artiesten.

CD 1 opent met het door piano gedreven passiespel "I'd Do It For You" van Grammy genomineerde, Teresa James and the Rhythm Tramps. Het emotionele 'Time Brings About A Change (Live)” van Floyd Dixon, featuring Kid Ramos, is een diepe bluesmeditatie. Seattle Southern Rocker Stacy Jones levert een explosie van bluesharp en slide-gitaar "Jefferson Way." Steve Howell & The Mighty Men zetten een makkelijke instrumentale cover neer van 'The In Crowd'. De Gayle Harrod Band neemt ons mee naar de kerk op "Come On People", en Professor Louie & The Crowmatix geven ons bemoedigende woorden over “Elevate Jezelf."

Dave Thomas spaart met mondharmonicameester Wallace Coleman voor het stoten "Terugnemingsblues." De old school R&B-brander "Savin' Up For Your Love", bevat The Uptown Horns steun aan de onvergelijkbare Carol Sylvan. Neo-soultrack 'Maybe You Will Someday' is een preview van de nieuwe samenwerking van NYC-gitarist Robert Hill en verbluffende zanger S. JA. Het zwierige 'Hey Nola' van The Maple Blues Band (ook bekend als de Maple Blues Awards huisband), is voorbestemd om een klassieker te worden. De Name Droppers branden door de geestige rock-'n-roll-nummer 'My Blue Guitar'.

New Orleans chanteuse Tiffany Pollack onthult een nieuwe verfijnde kant aan haar zwoele soulpopnummer 'Dissent', terwijl Kenny Parker smacht naar het object van zijn verlangen op 'Tight Black Sweater'. Singer-songwriter uit Kansas City en gitarist, Jimmie Bratcher, transformeert Hank Williams' "Honky Tonk Blues" in een psychedelische rocker. Om schijf één te beëindigen, herschept dominee Freakchild die van Jefferson Airplane bewerking van „Good Shepherd”, met liefdevolle opdracht.

Pianoman Anthony Geraci opent CD 2 met de barrelhouse blues “Haven’t Seen My Baby," en Memphis expat John Németh, en zijn beginnende band, The Blue Dreamers, blaas door een live opname van 'My Baby's Gone'. Stichtend lid van Robert Randolph's Family Band en B3-master, John Ginty, dropt de funky live track 'Switch' van hem solo plaat. "That's A Fact" van Mark Cameron wervelt met een contemplatieve sfeer. Debbie Bond en vrienden zingen over de kracht van liefde op de met wereldbeat doordrenkte 'Blues' Zonder Grenzen." David Lumsden brengt hulde aan Hendrix op de gruizige "Ode To Jimi" en de Philly bluesman's versie van "Imagine", van zijn voor een Grammy genomineerde album, is een eerbetoon aan wijlen grote Frank Bey.

"Troubled To The Core", is een andere grinder van de gevaarlijke Trevor B. Power, en "My Baby Came Back," van Rochelle en The Sidewinders is een jukebox-jumper. Tim Woods getuigt met een pakkende riff op 'Low Down Blues' en Anthony Sherrod and his vrienden, The Cornlickers, nemen de vrijheid met Howlin' Wolf tijdens "Everybody Ain't Your Vriend.” Alex Lopez verspreidt hoop met zijn opbeurende deuntje "See The Light", terwijl Carlos Elliot en Bobby Gentilo, die samenwerken aan muziek die de hele wereld omspant, voeren de mooie Castiliaanse ballad "Cielo." Het door hoorn aangedreven "Keep On Movin'" is een blauwdruk van het oosten bay soul gemaakt door Benny Turner en Operation Soul in 1966 en Benny's gospel aangewakkerd "Born In This Time" is de perfecte blues-zegening om de collectie af te sluiten.

Brown en Bengtson hebben het tot hun missie gemaakt om de carrières van opkomende artiesten en ervaren artiesten met evenveel zorg en gepassioneerde vastberadenheid. Onmiskenbaar bewijs waarom ze door velen worden beschouwd als de beste bedrijf in de wereld