© Rootsville.eu

Wayne Alpern (US)
tiltle: Saxology
music: Jazz
release date: march 31, 2023
label: Henri Elkan Music
info artist: Wayne Alpern
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2023


Wayne Alpern is een componist, arrangeur en geleerde uit New York City die populaire en jazzidiomen integreert met klassieke technieken en repertoire om een verfijnde hedendaagse stijl van genreoverschrijdende of zelfs postgenre-muziek te creëren. Na jarenlang complexe nieuwe muziek te hebben gecomponeerd, omarmde hij zijn persoonlijke geschiedenis en inheemse muziekcultuur en versmolten ze met zijn klassieke achtergrond en opleiding. Zijn werk omvat talrijke jazzarrangementen, strijkkwartetten, hout- en koperkwintetten, gemengde ensembles, stukken voor strijkorkest en verschillende pianowerken.

De innovatieve composities, hercomposities en herschikkingen van Alpern zijn uitgevoerd en opgenomen door vooraanstaande artiesten uit diverse muzikale tradities. Geboren in Detroit, ondergedompeld in het Motown-geluid, studeerde hij aan Oberlin College, University of Michigan, Yale University en City University of New York, met aanvullend werk aan Harvard, Juilliard, Wesleyan en University of Pennsylvania.

Zijn muzikale beurs en theoretische expertise richten zich op Schenkeriaanse analyse en 20e-eeuwse muziek. Hij behaalde een diploma rechten aan de Yale Law School en beoefende bijna twintig jaar civiel procesrecht. Hij gaf les aan Mannes College of Music, Brooklyn College, Hunter College en Cardozo Law School, werkte bij General Music Publishing, United Artists Music Publishing en was de redacteur van Steve Reich. Hij is president en eigenaar van Henri Elkan Music Publishing, Inc. en levenslang lid van de Society for Music Theory en American Musicological Society. Hij heeft veel lezingen gegeven in Noord-Amerika, Europa en Rusland. In zijn hoedanigheid van oprichter en directeur van het internationaal geprezen Mannes Institute for Advanced Studies in Music Theory,

tracks:

All the Things You Are
Anthropology
Do Re Mi
Fascinating Rhythm
Hide Your Love Away
It Never Entered My Mind
Joy Spring
Lady Is a Tramp
Little Darlin’
Lonely Goatherd
Moten Swing
My Foolish Heart
Nessun Dorma
People
Rocker
Turn Out the Stars
Two Sleepy People
When I’m Sixty-Four