© Rootsville.eu

RedRed (US/B)
Alt-Blues
Missy Sippy Gent
(29-09-2023)
reporter & photo credits: be-MINE Blues


info club: Missy Sippy

© Rootsville 2023


Een uitstapje met een gedeelte van 'be-MINE Blues' richting studenten- en muziekstad Gent. Een feestje bouwen en uiteraard ook een concertje meepikken, en waar anders kan je dan in deze Artevelde stad beter terecht dan in de 'Missy Sippy'. Voor ons van 'be-MINE Blues' was het een primeur om in deze toch al iconische club naar een optreden te gaan en blijkt dan nog dat 'Red Red' er op de affiche staat en zo slaan we twee vliegen in één klap.

We wilden zeker deze 'Red Red' nog eens terug zien na dat ze vorig jaar op ons 'be-MINE Blues Festival' hoge ogen kwamen te gooien.  'Red Red' is een psychedelische blues band die zich onderscheidt van de rest door toevoeging van een turntable. 'Red Red' is een collectief rond de Amerikaan Tom Beardslee. Aan zijn zijde vinden we gitarist Steve Ceulemans en een ritme sectie dat bestaat uit drummer Pieter Vandergooten en bassist Chris Forget en zo zijn we klaar voor een feestje en blijkt donderdagavond nog eens de studenten avond te zijn.

Op de eerste plaats was dit optreden al meteen ook een try-out voor hun 'LP' release party die op 11 november zal doorgaan in 'Theater Arsenaal' in Mechelen. Bovendien stellen ze als kers op de taart hier vanavond ook hun kersversie single 'Lay Me Down Marie' en laat Marie Follebout nu ook nog de uitbaatster van de 'Missy Sippy' zijn.

Een waanzinnige bedoening hier met 'Red Red' en de aanstekelijkheid wordt zo meteen 'Good Company', een nummer dat Tom Beardslee schreef toen hij nog in de States woonde. 'Foxy Brown' vervolgens, daar haalde Tom zijn muze bij Drag Queen Foxy Brown. Wanneer ze bij 'Re dRed' een cover spelen duurt het wel enkele momentjes alvorens diie cover tot je doordringt en dat gebeurt ook bij 'Cakewalk' eentje van niemand minder dan Taj Mahal.

De voor ons nog goed in, het oor liggende nummers zijn Long Black Train, The Cuckoo, Alabama Kid en Spoonful, en zo wordt het onwaar dat er zelfs de spirit van 'Pink Floyd' doorkomt. 'Alabama Kid' zal waarschijnlijk ook de titel van het album gaan worden, een LP die zal worden uitgegeven bij 'NAKED'.

Het iconische 'In The Pines' oftewel 'Where Did You Sleep Last Night' kreeg hier vanavond ook een metamorfose en zal je ook kunnen terug horen op het album waar we al meer en meer naar uit kijken. IN een mix van drums, bass en boogie sloeg het nummer 'I Gotta Know' hier in als een bom bij de studenten, maar ook bij ons en zo werd het meteen terug tijd voor een rondje alcohol. Op Robert Johnson zijn 'Come Into My Kitchen' ging de slide dwars doorheen je lichaam.

Meteen was het moment aangebroken om hun nieuwe single op de menigte los te laten en met 'Lay Me Down Marie' is het helaas niet mogelijk om het tot nummer van de 'Missy Sippy' uit te roepen want daar hebben ze dan weer 'Down To Mississippi' voor. 'Betty Ann' is van orgine een Afrikaanse traditional die Tom nog herinnerde van zijn 5 jaar Ghana. In een groove van een Lynyrd Skynyrd werd het feestje hier dan afgesloten met 'Here Tonight' maar ons feestje ging nog door tot aan het spreekwoordelijke gaatje....