© Rootsville.eu

Truck Stop Cutie (B)
Travel Groves
't Verlof Aarschot (20-01-2024)

reporter & photo credits: Freddie

info band: Truck Stop Cutie
info club:
't Verlof

© Rootsville 2024


Voor een avondje ontspanning ging het op zaterdagavond richting 't Verlof' te Aarschot voor een aflevering van hun reeds wel gekende 'Travel Grooves'. Op de affiche vonden we 5 outlaw cuties terug die luisteren naar de naam 'Truck Stop Cutie'. Vijf namen die al een ganse weg hebben afgelegd in onze eigenste roots scéne en met deze band een nieuwe weg zijn ingeslagen. Vorig jaar zag ik ze zowel op 'Rolmo's Roots Rock' als op de zaterdag van 'Sjock'.

Neeje, het zijn niet de 'Daltons' want die waren maar met vier maar wel Wim Geysels (vocals, contrabas), Wan De Brabander (gitaar), Steven Hollanders (gitaar, backing vox), Koen Verbeeck aka Johnny Trash (drums, backing vox) en Bouke Cools (pedal Steel, banjo, backing vox). Tegen de klok van 08.30 zijn we zo klaar voor een ferme dosis Honky Tonk en Country Rock 'n Roll.

't Verlof is een gezellig zaaltje dat op het gebied van capaciteit de juiste omvang heeft met als trekpleister een skicabine die de kwaliteitscontrole in de Alpen dan weer net niet heeft gehaald. Voor de verlichting daarvoor geef ik ze her een D-attest. Het is Wim Geysels die de avond samen met zijn outlaws op gang komt te trappen met 'Georgia on A Fast Train'. Of het die ene cowgirl betreft die aanwezig was niet geweten.

Verscholen achter zijn mede 'cuties' zait uiteraard Koen Verbeeck AKA Johnny Trash achter het drumstel en met Cash zijn 'Folsom Prison Blues' wordt dan het ijs in deze sneeuwhut dan maar daadwerkelijk gebroken. Bij deze 'Truc Stop Cutie' zijn ze verzekerd van drie outlaws die het zingen wel onder de knie hebben en zo brengt Steven Hollanders het daaropvolgende 'Movin' All Over'. Op 'Losers Paradise' kunnen ze dan alle vijf dan aan de bak waarna het 'Twang' gehalte de hoogte in schiet op 'That's What I Get' en dat is 'a lot'.

Soms loopt het wat fout bij de bindteksten maar daar kennen we Johnny Trash dan weer voor. Alsof we terug in de era van 'Hetten Dés' werden gekatapulteerd stijgt vervolgens de ambiance met de volgende power country song en, zo zijn we hier met z'n allen truly in love op deze 'Truck Stop Cutie'.

na 'The Race is On' krijgen we weerom een gebruikelijke verspreking van Johnny Trash en vervolgen ze hun weg met 'Drivin' Nails'. Met een intro van 'Jailhouse Rock' worden de enige twee Elvis fans hier in de watten gelegd maar krijgen we gelukkig het mooie 'There's A Guy Works Down The Chip Shop Swear He's Elvis' van de in 2000 tragisch overleden Kristy MacColl. Mavericks time dan en met de eerste tonen van 'All You Ever Do Is Bring Me Down' leek het erop of er hier een gans camera team ter plaatse was.

Met nummers als 'Best Of All', 'Vintage Trouble' en 'I Swear To Go' denderde 'Truck Stop Cutie' hier verder doorheen hun aangename Honky Tonk en Twang nummers. Daar Bouke Cools zich hoofdzakelijk om zijn pedal steel kwam te ontfermen nam hij ook  occasioneel de banjo ter hand.

Ook al was er buiten vrieskou toch brachten hun nummers hier de warmte in het zaaltje.  Met een assist van Johnny Trash kregen we dan nog als uitmijter 'Mama Don't Let Your Babies To Grow Up Like Cowboy's' en kon zo ook deze 'Travel Grooves' worden aangevinkt of om het met hun eigen woorden te zeggen Everyone's A Winner in Loosers Paradise, en kunnen ze zo stilaan hun koffers gaan pakken voor de 'Rockin' Race Jamboree' in het Spaanse Torremolinos want ook daar staat deze 'Truck Stop Cutie' op de affiche. Allen daarheen is nu nogal veel gezegd maar toch...