© Rootsville.eu

Thomas Frank Hopper (B)
Bluesrock - Rock
De Djoelen (Club Goezot) Oud-Turnhout (11-02-2024)

reporter & photo credits: Freddie

info band: Thomas Frank Hopper
info club:
Goezot

© Rootsville 2024


Tijdens het feestjaar van '25 jaar Goezot' stond er op zondagnamiddag niemand minder dan 'Thomas Frank Hopper' op de affiche. Deze formatie wist vorig jaar de 'Belgian Blues Challenge' te winnen en zal ons land zo verdedigen in het Portugese Braga voor de 'European Blues Challenge' welke doorgaat van 4 tot 6 april 2024. In september van vorig jaar kwam zo ook hun nieuw album 'Paradize City' op de markt.

Thomas Frank Hopper werd als Thomas Verbruggen geboren in Brugge maar bracht zijn jeugdjaren door in Zuid-Afrika waarna hij terug in België zijn band kwam op te richten. Een formatie met daarin ook Diego Higueras (gitaar), Nicolas Scalliet (drums), Jacob Miller (bass) en Maxime Siroul (Hammond). Het lijkt verrassend over te komen maar dit nog maar het derde concert op Vlaamse bodem en zo is er nog heel wat werk aan de winkel voor deze 'Thomas Frank Hopper'.

Met in hun bagage hun nieuwe vinyl is het evident dat hun album vannamiddag centraal zal staan en zo krijgen we als opener van deze 'Paradize City' het rockende 'Back In The Wild' als aperitief. Uiteraard kan de titeltrack van het album ook niet worden vergeten en hierna met 'Dirtylicious' er eentje uit hun vorig album 'Bloodstone', een album dat in 2021 uit kwam. Meteen krijgen de aanwezigen ook een indicatiemeter dat het een thin line is tussen bluesrock en rock.

Met songs als 'A Song For The Devil' en 'Chimera' blijven we de rock opzoeken van hun 'Paradize City'. De band bestaat uit zeer goede muzikanten die perfect weten welke richting ze willen uitgaan en afwisselend hun virtuositeit hier in de 'Club Goezot' in de spotlights komen te zetten. Thomas die wisselt dan als instrumentarium tussen een lapsteel, een elektrische gitaar en tot zelfs een skateboard toe.

Alhoewel ze hun eigen signature nastreven komen op 'Paradize City' toch ook flarden van de rock periode uit de 60-ties met namen als Uriah Heep, Deep Purple en zelfs 'The Doors' naar voren. Verrassend is evenwel toen iedereen dacht dat er een einde aan hun passage was gekomen ze midden in het publiek een akoestische versie van 'Tomb Of The Giant' kwamen te geven, en zo lieten deze jonge wolven ook horen hoe vertederend en harmonieus ze wel kunnen zijn.

Opluchting alom voor de rockers onder ons dat ze hierna terug het podium beklommen met de mededeling dat ze nog wel enkele nummers voor ons in petto hadden. Met nummers als 'Dog in The Alley' komen ze terug tot de essentie van de bluesrock en met 'Tribe' en 'The Day Till I Die' zit hun derde passage er hier op bij de mannen van 'Goezot. En zo kijken we al wat vooruit welke hun prestatie op de 'European Blues Challenge' zal gaan zijn waar we met Rootsville en Gevarenwinkel uiteraard zullen bijzijn.