© Rootsville.eu

Marco J & The Jaywalkers (I)
Roots
SR&BC Stekene (15-03-2024)

reporter & photo credits: Marcel

info band: Marco J & The Jaywalkers
info club: SR&BC Stekene


© Rootsville 2024


Niet op de eerste vrijdag van de maand deze keer maar net iets later, was het weer music night bij de vrienden in Stekene. Altijd leuk om langs te gaan.
Deze keer geen blues op het programma maar even een zijstapje naar old school rock ’n roll en rockabilly. Hiervoor was gekozen voor de mij onbekende Italiaanse band Marco J and The Jaywalkers.

Marco, Alberto en Federico komen uit “het diepe zuiden van Italië”: Sicilië. De band is het nieuwe project van Marco Gioè. Marco J & The Jaywalkers brachten net “Roll Roll Roll” uit, een album met eigen nummers en covers van klassiekers uit de jaren ’50. Ik vermoedde dus ook dat dit album uitgebreid aan bod zou komen tijdens hun optreden en dit aangevuld met de nodige covers. Sinds februari zijn ze al bezig met een rondreis door de Lage Landen en dus nu ook in Stekene. Om helemaal compleet te zijn, bestaat de band uit het trio: Marco Gioé (gitaar en zang), Alberto Petrigno (upright bass) en Frederico Chisesi (drums, harmonica). So let’s have a party !!

Willy’s joint was aangenaam gevuld voor deze swingende vrijdagavond en wat we wel kunnen zeggen is dat op het einde, iedereen zich goed had geamuseerd. Maar laten we niet onmiddellijk op de zaken vooruitlopen.

Na de aankondiging door de MC van dienst ging het trio al stevig van start met ‘Too Tired’ en ‘You’re Mine’. Toon onmiddellijk gezet maar we kregen een klein overstapje naar Hank Williams en een fijne versie van zijn ‘Cold Cold Heart’. Tijd om de cd voor te stellen aan de aanwezigen, dachten onze Sicilianen, en met ‘Big Green Eyes’ en ‘You’re So Nice’ kregen we twee songs uit de nieuwste schijf. Beiden zijn eigen nummers en klinken lekker fifties.

Marco gaf ons dan wat vettige gitaarklanken voor zijn versie van ‘All Your Love’ van Albert King. Ondertussen hielden Alberto en Frederico de boel retestrak.

Met ‘Reelin’ And Rockin’ van Chuck Berry werden al eerste danspasje gezet op de dansvloer en dat bleef zo bij ‘Gimme One More Chance’ en ‘Dancing To The Big Beat’. Het tempo zakte geen millimeter en bij het pittige ‘You Can’t Judge A Book By Looking At The Cover’ werden we getrakteerd op een stevig bas solo van Alberto. Dat Marco ook niet vies is van een snuifje surf liet hij horen met ‘Jaysurfer’ dat ook terug is te vinden op de nieuwe plaat. Stilaan fietsten we richting pauze en dat deed ons Italiaans trio met rock ’n roll en rhythm ’n blues zoals Ray Cahrles’ ‘The Mess Around’ en ‘Slow Down’, van Larry Williams uit 1958. Dit was alvast een fijn eerste deel met veel old school rock’n roll, wat R&B en een snuifje surf. Zeer aangenaam.

Na het nuttigen van fris, schuimend vocht, was iedereen klaar voor deel twee, en dat ging van start met ‘Six Hours To Rock’. Bij deze waren we terug bij de les. We bleven rocken met ‘Roll Roll Roll’, titeltrack van de cd en het Italiaans gezongen ‘Tutto OK’, hierbij haalt Frederico de harp boven en drumt daar nog eens bovenop, beetje show mag altijd.  Deze Sicilianen kunnen rocken dat is heel zeker en het licht Italiaans accent geeft daar een exotisch tintje aan.

Verder met ‘I’m Talking About You’ van Chuck Berry en een portie heel stevige rockende gitaar bij ‘Like Dynamite’ en ‘The Time Goes Right’. Met ‘Sea Cruise’ eentje uit 1959 van Huey “Piano” Smith & His Clowns, keerden we terug naar de ouwerwetse rock ’n roll, wat ook het geval was met ‘What I Say’ van Ray Charles, wat zorgde voor een algemene sing along aangedreven door Marco. Ondertussen waren we dan ook aan het eindstation gekomen van deze swingende rit. De avond werd afgesloten door ‘Boom’ uit de laatste plaat en konden de bandleden zichzelf nog eens laten gaan met hun persoonlijke solo.

Er zouden en moesten bissers komen en die waren zeker verdiend en we mochten de nacht in met onder andere ‘Roll Over Beethoven’. Dit was het einde van een zeer leuk avond. Zeer aangename ontdekking dit Italiaans trio en geen enkel vervelend moment in de set. Perfect om de week af te sluiten.

Volgende optreden daar in Stekene is op 05 april met de komst van BluesMachine. So be there or be there folks !

Marcel