© Rootsville.eu

David Ronaldo & The Dice (B)
(Mannenbond van Meldert)
OC De Kalen Dries Meldert (Lummen) (22-03-2024)

reporter & photo credits: Freddie

info band: David Ronaldo & The Dice
info organisatie:
Mannenbond van Meldert

© Rootsville 2024


Even dacht ik dat David Ronaldo en zijn dobbelsteentjes een rustperiode hadden ingelast na een geweldig '2023' want het was toch al van december vorig jaar dat we deze toffe bende nog eens aan het werk hadden gezien, maar gelukkig zal daar weer vlug verandering in gaan komen. Zo staan 'David Ronaldo & The Dice' onder meer ook op de affiche van de gratis donderdag op 'Hookrock' en dit ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van dit festival en op de 'Blueshappening' te Zelzate. Voor ons is het dan een reunie van 'Gevarenwinkel' met 'Mine Blues'en zo kan stilaan het werk van de PR's van start gaan voor deze festivals.

Een introductie is hoegenaamd niet nodig voor 'David Ronaldo & The Dice' maar voor diegene hier vanavond die die uitzonderlijk van de 'vrouwenbond' zijn toch nog eens de samenstelling. Frontman is uiteraard David Ronaldo die in staat voor gitaar en vocals, aan zijn zijde staan Dirk Lekenne en Charly Verbinnen op gitaar en backing vocals, de ritme sectie bestaat uit percussionist en drummer Marco Epis en als bassist is er Tim Van Passel. Voor deze avond hebben 'The Dice' er een special guest bij in de persoon van Pieter Akkerman op Hammond en toetsen. De man achter de knoppen is zoals steeds Raf Devlieghere. De organisatie die ligt in de handen van de 'Mannenbond van Meldert' en die hebben een hart voor Meldert en uiteraard ook voor 'Live' muziek en zo gaan we maar van start met...ja, dat is mooi mooi mooi man, het leven dat is één groot feest ;-)

Met al liefst 4 albums in hun bagage kunnen 'David Ronaldo & The Dice' putten uit reeds een groot arsenaal van originals en covers en openen ze hier vanavond met de instrumentale intro 'Palmyra' en meteen krijgen we die goede vibes terug welk we dit jaar nog niet hadden gevoeld. Het is alsof David Ronaldo er een biografische avond wilde van maken met het daaropvolgende 'Wasted My Life (Till' I Let You) en die van de 'Mannenbond' zagen dat het leuk was.

Na 'Laid Back & Easy' en het vogelvrij verklarende 'Price On My Head' zijn we toe aan een volgende passage in de Leuvense blues geschiedenis. Uit het gelijknamige album 'Tunes For A Dime' kregen we dan een eerbetoon aan P. Van Sant die in 2018 op oudjaar naar de immense jam van hierboven vertrok. Aan onze tafel leek het erop of we een steunbetuiging wilden houden aan de Tripel 'Le Fort'.

Nog een stuk uit het leven van de Ronaldo's is zonder meer het nummer 'Gunslinger' en dat kan je terugvinden op het in 2021 uitgebrachte album 'Shoot Them With Words'. Van enige bindteksten is er vanavond geen sprake alsof 'David Ronaldo & The Dice' hier voor de 'Mannenbond van Meldert' hun volledige oeuvre willen voorstellen. Diegene onder de aanwezigen die lid zijn van de plaatselijke 'Linedancers' zouden eventueel hun kunstjes kunnen vertonen op 'Gipsy Woman', eentje dat in vorig jaar ook pronkte op hun 'Live' album met als titel 'Burning (A)Live' maar al verscheen op hun debuutalbum 'Citizen Of The World' van alweer 2019. Met toch wat blues liefhebbers in de zaal verdiepte David Ronaldo zich zou in het Chess arsenaal met Muddy Water's ongelooflijke hit 'Hoochie Coochie Man'.

Met 'One Way Out' verontschuldigde David zich nog aan het publiek dat de lyrics niet 'Woke' waren maar hé, het is hier de 'Mannenbond van Meldert' en die kunnen wel tegen een stootje. Helaas is er dan een kleine rustpauze en dus... vijf 'Le Fort's' voor die van de 'Bluesbond'!

Met 'The Dice' die vanavond naast de voortreffelijke guitar slingers Charly Verbinnen en Dirk Lekenne, het drumwonder Marco Epis en het andere ritme gedeelte bassist Tim Van Passel met als special guest ook nog eens de vinger wizard Pieter Akkerman zou je kunnen stellen van dit is 'A Peace of Cake' maar nee hoor, er is wel degelijk aan de nummers gewerkt alvorens ze uit te gaan brengen. Zo ook aan de songs uit het tweede gedeelte incluis de 'You Tube' hit 'Fix It'.

Hou diene van 'Gevarenwinkel' maar eens tegen wanneer 'Almost Cut My Hair' van David Crosby uit de boxen galmt, en jaar hoor dat kennen die van de 'Mannenbond' uiteraard ook. David's gitaren uit het 'Berten' handcrafted gamma krijgen het hier wel te verduren maar staan hier vanavond als een rots in de branding.

Ondertussen dendert deze 'Southern Rock Train' rustig verder door het regenachtige Meldert en krijgen we nummers als 'Substance Boogie' en 'Burned Up My Love'. Voor de die hards onder ons, die weten dat met 'Whipping Post' naast de favoriete band van 'David Ronaldo & The Dice' de onovertroffen 'Allman Brothers' ook het einde in zicht komt van deze muzikale avond bij de 'Mannenbond van Meldert' en dus nog een allerlaatste 'Le Fort'...of vijf. Time for Gallager & Young dan maar met respectievelijk 'Going To My Hometown' en 'Down By The River'. Als absoluut hoogtepunt kregen we dan ook nog eens het wondermooie 'Soulshine' en dan hoef ik niet te vertellen van wie dat nummer is.

Wij zijn uiteindelijk uit de komkommer periode geklauterd en na de festival opener van vorige week met de 'Southern Bluesnight' zijn we zo terug on the road tot eind september. Ook bij 'David Ronaldo & The Dice' deed het zichtbaar deugd om nog eens all the way te gaan en was dit zeker ook een generale repetitie voor de komende zomer festivals. Alleen wo war muttie Martine? en nog eens uit volle borst...één Le Fort, twee Le Fort, drie Le Fort, vier Le Fort en hik.. vijf Le Fort. The End!