© Rootsville.eu

Hedwig 'Peep' Peetermans & Stijn Vandebril
Wim's Birthday Bash
Café Tennis 82 Aarschot (24-03-2024)

reporter & photo credits: Freddie

info artiest: Hedwig 'Peep' Peetermans - Stijn Vandebril

© Rootsville 2024


For He's A Jolly Good Fellow, For He's A Jolly Good Fellow, For He's A Jolly Good Fellow, wich nobody can deny! en dat zingen de mannen van 'Gevarenwinkel' voor de 64ste verjaardag van Wim Hendrickx. The place to be was 'Café Tennis' in Aarschot al was het me niet onmiddellijk duidelijk of dit het clublokaal was van Novak Djocovic of Rafael Nadal. Wie hier wel tegen de muur hing was de Italiaanse popster Laura Pausini, je weet wel die van 'La Soletudine'.

We kennen Wim als een zeer minzame man maar ook vooreerst als een muziekliefhebber 'pur sang', en laat dit nu de reden zijn waarom zijn 'Birthday Bash' telkens gepaard gaat met een concert. Vorig jaar stond er in 'Café 't Schuurke' in de Gijmel nog 'David Ronaldo Almost Unplugged' op het podium. Met ditmaal 'The Charcoal Sessions' van het duo Hedwig 'Peep' Peetermans en Stijn Vandebril. Hedwig een brenger van roots muziek in al zijn glorie, Stijn naast een begenadigd kunstenaar maar zeker ook een straffe muzikant sloegen vorig jaar de handen in elkaar voor het samen brengen deze 'The Charcoal Sessions'.

Als mijn geheugen me niet in de steek laat waren we er ook met 'Rootsville' bij tijdens de 'Try-out' en de officiele start van deze 'The Charcoal Sessions'. Vandaag voor de gelegenheid hebben ze de houtskooltekeningen maar aan de muur laten hangen omdat de focus hier nu ligt op 'Wim's Birthday Bash'. Dus geen projectie van die fantastische kunstwerkjes van Stijn Vandebril maar zoals ze zeggen in 'Osschot, alleen de liekes. Dus alleen 'Peep Deluxe' maar we kunnen het niet laten en dus hier toch één van de tekeningen van de hand van Stijn Vandebril. Zo weten ze hier wat ze al hebben gemist. Eentje van 'Angie Stone' waarvan we zeker ook een nummer zullen te horen krijgen.

Bij aanvang kon je in het café kiezen tussen het kijken naar 'Gent-Wevelgem' het ons niet bemoeien met de kaartspelers of het beluisteren van deze 'Peep Deluxe'. Gelukkig wist Wim ons er nog even op attent te maken dat we er niet alleen waren voor de gratis pintjes maar in eerste instantie ook om te luisteren naar het aangeboden 'Live' concertje. De koers was binnen en de kaarters lieten we links liggen en zo was onze focus verlegd naar het toch wel mooie podium dat de patron hier uit zijn mouw had geschud. Van tennisspelers hadden we evenwel nog minder last.

Openen doen de heren met 'If It Hadn't Been For Love' van de Bluegrass & Country formatie 'The Steeldrivers' waarbij Chris Stapleton en Mike Henderson alle nummers voor het gelijknamige album in 2008 kwamen te schrijven. Daarna volgde haast onmiddellijk een bruggetje richting Bill Withers met diens million selling hit 'Ain't No Sunshine'. Meteen hadden Hewig Peetermans en Stijn Vandebril iedereen mee...behalve de kaartspelers.

Lawaai kan je moeilijk onderdrukken in een dagdagelijks stamkroeg dus de rabarber, rabarber namen we er maar bij en hé...als je het 'Pallieter Café' stil krijgt dan dit 'Café Tennis' ook wel. Wij luisterden dan maar naar Tom Waits' 'Chocolate Jesus' en naar 'Valerie' van Amy Winehouse, die helaas in 2011 de 'Club 27' kwam te vervoegen. 

Chris Stapelton staat ook altijd wel op de playlist van 'Peep Deluxe' en zeker al wanneer het mooie 'Whiskey and You' uit de speakers komt. Dat de twee nummers 'Moondance' en 'Multiply' ons naar het einde zou leiden was maar om de reactie te polsen van de aanwezigen en die reactie was te verwachten. Koeke troef!

Hun tweede gedeelte begonnen Hedwig Peetermans en Stijn Vandebril met een spiritual die in 1901 werd uitgebracht door de 'Fisk Jubilee Singers. Deze 'Wade in The Water' heeft het door de jaren heen zelfs gebracht tor een jazz standard. Een prachtige contrabas solo kregen we van Stijn op eentje van Bill Withers en zo kwamen we nadien uit bij John Hiatt's 'Have A Little Faith In Me'.

Omdat er meer dan één fan van Tom Waits aanwezig was bracht het duo ons ook nog '(Looking For) The Heart Of Saturday Night', een nummer waarbij ik ook de versie van Madeleine Peyroux even in de spotlights wil zetten, waarna John Hiatt terug aan de beurt was met 'Alone in The Dark'.

Na 'Wish i Didn't Miss You' van Angie Stone volgde er nog de soul van Leon Bridges met diens 'Beyound' waarna er op de tonen van Louis Armstrong en zijn 'What A Wonderful World' er toch een snuggere dame in het publiek zat die met de jarige dan maar een slow'ke ging uitproberen. Als afsluiter werd dan maar gekozen voor John Mayer's 'Something Like Olivia'. Hoe? Wat! geen Elvis! en wijle weg...Harten troef!