© Rootsville.eu

Bakersfield & Den Huibbe feat. Norman Beaker (B/UK)
Blues - Rockin' Blues
't Verlof Aarschot (11-05-2024)

reporter & photo credits: Freddie

info club: 't Verlof

© Rootsville 2024


Je hebt 'Bakersfield' in alle windstreken maar vanavond betreft het hier een collectief van oude rotte uit eigen streek. Ook al bevinden we ons niet in 'Californië' toch zijn ook hier in Aarschot de temperaturen nu eens zomers te noemen. Voor de mini tour van 'Bakersfield' kon de band vocaal beroep doen op 'Den Huibbe' maar niet in het minst ook op de Britse 'Hall of Fame' artiest, 'Norman Beaker'.

Het is hier feest in 't Verlof' onder de toren van de 'Onze -Lieve-Vrouwe Kerk' waar Ilse en Andy hun tweejarig bestaan van hun café komen te vieren. Een avondje met blues en rockin' blues en als afsluiter een DJ set met ook niet te vergeten zowat de ganse avond 'Happy Hour' en daar was veel volk op af gekomen. Ook ons Gwendolynneke kwam in de spotlights te staan wegens het verbod om dit feestje onder de stralende zon te laten doorgaan. Zal wel weer voor de 'happy few' zijn.

Uiteraard was het broeierig warm in het zaaltje aan het café en dat zou alleen maar erger worden door de stomende rockin' blues van deze 'Bakersfield'. Een band die bestaat uit Romain Schoonis op gitaar en vocals, Marc Steenbergen op keys en saxofoon en een ritmesectie bestaande uit drummer Kris Holemans en bassist Louis Klaas. Uiteraard ook met de twee extra artiesten zoals Norman Beaker en Den Huibbe.

'Hugh and Sqeeuze Me' was de aanzet om al meteen de voetjes te laten bewegen. Wanneer we nu gaan ndeken dat 'Den Huibbe' zijn bluesrock klassiekers niet kent zit op het verkeerde been want met SRV's 'Mary Had A Little Lamb' zat het meteen goed. Ne 'Let The Blues Do The Healing' en 'Why Me' laat 'Bakerfield' zich zelfs van zijn beste soulvolle zijde horen Met Sam Cooke's 'Bring It On Home To Me'. Yep, yep en dat kan zelfs 'Den Huibbe'.

Hun 'rockin' blues' zou hier meteen aanslaan en na die monster hit 'I Got Loaded' van 'Los Lobos' werd het dan meteen tijd om Norman Beaker er bij te halen. Met nummers als 'Driving Wheel' en 'Option On You Baby' werd de sfeer hier alsmaar intenser. Voeg daarbij nog een onvervalste gospel als afsluiter van de eerste set en de 'Happy Hour' was welkom.

Ook tijdens het tweede gedeelte denderde deze 'Bakersfield' doorheen 't Verlof' met nummers als 'Only I Got What The Other Guy Wants'. Op 'I Believe' kregen we dan een bruggetje naar 'My Babe'. De Marc diene wisselde gewillig van keys naar saxofoon en dat kwam de sfeer enkel ten goede. 'Den Huibbe' die bleef ons verbazen want hij werd toch enigszins uit zijn comfort zone gehaald vanavond.

'White Room' is die 70-ties klassieker onder de klassiekers en die krijgen we hier integraal alsof het een 'LP' versie betrof met daarbij een intens drummende Kris waarbij Norman en Bakersfield zelfs even op het zijspoor raakten met 'Cocaine', misschien daardoor dat er geen toestemming kwam om naar de gezonde buitenlucht te verhuizen;-) We kregen ook nog de 'Lovers Quarrel' met 'Who's Been Sleeping In My Bed' en zo bleven we steken in de 70-ties revival.

De DJ stond al te trappelen om dit feestje te laten verder gaan maar 'Den Huibbe' en Bakersfield konden het toch niet laten om het nog even te rekken en dat werd dan 'Hip Shake' van Slim Harpo, msschien ook 'Den Huibbe' terwille...