© Rootsville.eu

Stef Paglia (B)
Zomer in het Park
Liers Cultuurcentrum (06-06-2024)

reporter & photo credits: Freddie

info band: Stef Paglia
info organisatie: Liers Cultuurcentrum


© Rootsville 2024


In een organisatie van het 'Liers Cultuurcentrum' wordt er in het stadpark van 5 t.e.m. 30 juni de 'Zomer in Het Park' georganiseerd. Alhoewel de meteorologische zomer ons een beetje in de steek laat kon dit ons toch niet weerhouden, ondanks het drukke festival seizoen, om met enkele vrienden op 6 juni richting 'Lierke Plezierke' te trekken voor een concert in de schaduw van de Lierse 'Zimmertoren' met bluesrocker 'Stef Paglia'.

Stef Paglia kennen we uiteraard ook als leadgitarist bij 'The Bluesbones' en de in Frankrijk verblijvende Ierse 'Kazz Hawkins' maar het was Stef's vader die hem op 12-jarige leeftijd kwam aan te wakkeren om een gitaar ter hand te nemen en zo via de Texas blues van 'SRV' zich toen te laten besmetten door het blues virus. Na het afstuderen aan het PXL-Music conservatorium in Hasselt koos Stef dan ook voor de optie van fulltime muzikant.

In 2017 begon het te kriebelen en kwam Stef Paglia zo zijn eigen trio op te richten en een paar jaartjes later was er dan ook zijn debuutalbum 'Never Forget'. Een album met daarop een ontroerende ode aan zijn vader met het nummer 'Mystery Heaven'. Zijn talent als songwriter kwam zo ook verder te ontwikkelen en alle logica volgend was er in 2022 de opvolger 'Light & Darkness'. Deze Stef Palia band bestaat naast Stef Paglia op gitaar en zang ook nog uit een ritmesectie bestaande uit Geert Schurmans op basgitaar en drummer Sven Bloemen. Recentelijk kwam ook keyboard- en Hammond speler Tom Eylenbosch zich bij de band aan te sluiten en dus staan we zo paraat voor een stevige portie blues rock hierin het stadpark van Lier.

Ze begonnen eraan stipt om 08.00PM en dat is op zich al een verrassing maar eerlijk is eerlijk zo stond het ook op het programma. De concertruimte van deze 'Zomer In het Park' werd zo meteen gevuld met de tonen op 'Stand Up' en zo zitten we meteen ook bij hun album 'Light & Darkness' uit 2022. Het was voor mezelf een primeur dat ik het gebruikelijke trio nu als kwartet zag en dat voelde goed. De warme grooves van Tom Eylenbosch uit zijn Hammond zijn zonder meer een pluspunt te noemen.

Ze deinen zo verder uit het arsenaal van Stef zijn originals met onder meer 'Head Into The Unknown' uit het debuutalbum 'Never Forget' maar ook met een funky insteek op 'Blue Eyes' en dat komt dan weer uit 'Light & Darkness'. Het publiek kon het best allemaal smaken hier en er waren toch wat die hard fans van Stef Paglia naar Lier afgezakt. Lier dat volgens Stef nu als zijn hometown mag worden beschouwd.

Het hoeft niet altijd 'Love & Peace' te zijn want op 'Warmth Instead Of Cold' komt het pijnlijke thema over huiselijk geweld hier toch even muzikaal tot ons door te dringen. Met het soulvolle 'Them Changes' duikt Stef Paglia hier dan in het repertoire van Buddy Miles (1947-2008) die zich ooit in de 'Summer of 69' bandlid van Jimi Hendrix mocht noemen. Nummers als 'Crush On You' en 'Chasing Dreams' weerspiegelde dan perfect de sound van Stef Paglia.

Met 'Cissy Strut' passeren Stef Paglia & Band nog even langs 'The Big Easy' met dit nummer van 'The Meters' uit alweer die dekselse 'Summer of 69' en voor me stond dan een 'Sassy Woman' haar voeten en benen synchronisch te bewegen. That's the spirit, That's The Strut! Eentje van die Canadese rocker Neil Young dan maar en wat anders dan 'Old Man' uit het iconische album 'Harvest'? En zo stopte mijn 'compagnon de route' uit Gevarenwinkel even met flyers aan de man te brengen om zich volledig over te geven van dit nummer.

Stipt om 08.00PM begonnen dus is de avond nog niet gevallen wanneer Stef Paglia & Band aanzetten met 'Dirty Woman' waardoor met een bruggetje 'Miss You' van de 'Stones' dan Stef kwam aan te zetten om even al spelend door de menigte te wandelen. Afsluiter werd dan 'Freedom' van Jim Hendrix (1942-1970), een nummer uit 'The Cry Of Love' dat in 1971 als eerste album van deze gitaar god postuum werd uitgegeven. We smeekten nog om een bisnummer maar die van 'Zomer In Het Park' bleven stoicijns weigeren en zo konden de bezoekers zich nog te goed doen aan een film en nee, dat was niet 'Woodstock' ;-) Volgende afspraak nu zaterdag op 'Mine Blues'!!!

...dan maar nog vlug een bezoekje in het park aan 'De Brug der Zuchten' van Lier...