© Rootsville.eu

Mike Zito
Pearl River

review: Freddie
©Rootsville 2015

Op Cognac Blues Passions 2009 hadden we nog maar pas een gemoedelijk gesprek met CEO en duivel doet al bij Delta/Eclecto Groove over de perfecte samenwerking of de nieuwe van Mike Zito steekt al in de bus. Ook Mike Zito werd ingedeeld bij Eclecto Groove samen met Ana Popovic, Jason Ricci en The Soul Of John Black en laat het nu zijn dat deze 4 al als groten mogen worden beschouwd.

Nog maar vorig jaar verbaasde Mike Zito vriend en vijand met zij debuut album ‘Today’.  Al was Mike met zijn liefde voor de gitaar eerder te vinden voor Van Halen e.d. toch zijn wij wat blij dat hij uiteindelijk toch gekozen heeft voor onze geliefkoosde blues.  De opvolger ‘Pearl River’ is weerom een pareltje geworden en als producers koos hij voor David Z en uiteraard ook voor huismeester Randy Chortkoff. Dat Mike een uitstekend songwriter blijkt te zijn ondervinden we ook op dit nieuwe 13 track tellende album waar hij zich van zijn beste kant laat horen bij zijn eigen composities.

Voor titeltrack ‘Pearl River’ tekende hij samen met nog een andere crack die recent nog een nieuw album uitbracht en de vocals voor dit nummer mag delen met Mike. Samen met Cyril Neville schreven ze dit pracht van een bluesje. Op dit album werd er ook ruimte gelaten om enkel covers in het zonnetje te zetten zoals ‘Eyesight Of The Blind’ dat van origine mag toegeschreven worden aan Sonny Boy Williamson maar hier door Mike Zito voorzien wordt van een mooi arrangement  en op harmonica ondersteund wordt door Randy C.

Er werkten nog wel wat bekende mee aan de opbouw van dit album, zo kan je Lynwood Slim beluisteren op de machtige slowblues ‘All Last Night’ een nummer met een subtiele Lynwood op de achtergrond. Ook nog recent in ons landje … Mr.  Jumpin’ Johnny Sansone , en voor hem werd er een inlassing voorzien in ’The Dead Of The Night’, een mysterieus nummer dat aangenaam te beluisteren is en eveneens als All Last Night is de inbreng van gastmuzikant Jumpin’ Johnny meer dan geslaagd te noemen.

Was het debuut album op Eclecto Groove voor Mike al een voltreffer dan is deze ‘A direct hit’….en hopelijk vogend jaar te zien op de festivalweiden.

 

Tracks:

1. Dirty Blonde
2. Pearl River
3. Big Mouth
4. Change My Ways
5. Eyesight To The Blind
6. One Step At A Time
7. 39 Days
8. Shoes Blues
9. The Dead Of Night
10. Sugar Sweet
11. Natural Born Lover
12. All Last Night
13. C'Mon Baby

more info:

year: 2009

artist: Mike Zito

Delta Groove Music