© Rootsville.eu

HOOKROCK INDOOR #13

info: Hookrock


Op 27 april 2019 zijn we reeds toe aan de 13de editie van Hookrock Indoor. Tijdens de editie van vorig jaar werd er geopteerd om het ook even breder te aanzien en dit met succes. Door het toevoegen van enkele cover bands kwam er vanaf de start al meteen meer volk opdagen en wie kan daar nu rouwig om zijn. Dus op diezelfde weg verder gaan dachten we zo rond de vergadertafel van "Hookrock" en ook voor dit jaar werden twee bands gevraagd die het nostalgisch gevoel naar boven zullen halen. Zo is er de Belgische formatie "Bullfrog Tattoo" die de herinneringen aan de Ierse halfgod "Rory Gallagher" weer tot leven zullen wekken. Als afsluiter werd er gekozen voor een band die de covers van "Led Zeppelin" zullen brengen. Deze "Letz Zeppelin" bestaat uit een Britse frontman en drie rockers van eigen bodem.

De dag zal aanvangen met "TMT", een stel blues rockers uit Wallonië. Daarna krijgen we de blues en rhythm 'n blues van Tim Ielegems met zijn "Shakedown Tim & The Rhythm Revue". Niet als allerlaatste maar netjes ervoor, zoal het past voor een absolute headliner, hebben we bij "Hookrock" kosten nog moeite gespaard om de Noorse sensatie "Joakim Tinderholt" op de affiche te krijgen. Gewoonte getrouw krijgen we ook deze editie een vrij gevarieerde affiche voorgeschoteld. CU on april 27, 2019 on your Stairway to Heaven!

TMT (B)

Als opener voor deze 13de editie van "Hookrock Indoor" werd er gekozen om er meteen stevig in te vliegen. Dit trio bestaat uit Marc Minet (vocals, guitar) en een solide ritme sectie met Thierry Warnotte (bass) en batteur Thierry Heselle. In hun nummers vinden we invloeden terug gaande van een Stevie Ray Vaughan naar een Dr. Feelgood. Als Trio brengen ze steevast hulde aan de pioniers van de boogie en schuwen ze zeker ook niet het stevigere werk. De ouwe rotten onder ons zullen zonder meer terug openbloeien wanneer deze "TMT" ook de Gentse formatie "Give Buzze" weer tot leven komen te wekken. Allons-y les gars, volle petrol!

Bullfrog Tattoo (B)

Iedere blues liefhebber is wel al eens uit zijn dak gegaan op het onsterfelijke "Bullfrog Blues" van de al even onsterfelijke Rory Gallagher. Met deze "Bullfrog Tattoo" brengen ze de levende herinnering aan Gallagher weer tot de realiteit. De band bestaat uit zanger Pierre Bataillie, gitarist Vandermotte Yves, Luc Heyvaerts aan de keyboards, Frank Verdier aan de basgitaar en drummer Marc Bruyninckx. Verdienstelijk om te noemen is ook dat ze in Luxemburg als laureaat werden uitgeroepen bij de "Clash of The Coverbands", en ook Yves, Marc en Luc vielen toen in de prijzen. Any Tattoo'd Lady in the house?

Shakedown Tim & The Rhythm Revue (B)

Met al twee succesvolle albums op zijn conto is Tim Ielegems aka Shakedown Tim ook al lang geen onbekende meer op onze podia. Voor zijn debuutalbum "Hard To Catch" uit 2016 ging Shakedown Tim zelfs samenwerking met de Franse rhythm 'n blues sensatie Nico Duportal. Dit jaar bracht hij bij het gerenommeerde "Rhythm Bomb Records" het album "Shakedown's Th'owdwon" uit. trouwens voor diegene die het reeds vergeten zijn. Tim schreef ook al Belgische blues geschiedenis aan de zijde van Steven Troch met de formatie "Fried Bourbon". Let's Rollin' On with the Rhythm Revue.

Joakim Tinderholt & Band (Nor)


Sensational, outstanding, soulful and so much more, superlatieven schieten te kort bij deze wervelende sensatie uit Noorwegen. Voor "Hookrock" komt deze Joakim Tinderholt naar België afgezakt met zijn voltallige band. De bezoekers van Goezot in 2018 zijn nu nog hun ogen aan het uitwrijven na het waanzinnig concert aan de zijde van de Zweedse band "The Domestic Bumblebees". Geloof het of niet maar het begon allemaal pas internationaal goed te lopen voor Joakim Tinderholt door zijn opwachting op de Noorse Blues Challenge. In 2017 deed Joakim Tinderholt de duizenden aanwezigen op Sjock meezingen op de tonen van Johnny Rivers zijn "Poor Side of Town", gewoon kippevel! Zijn albums "You Gotta Do More" (2014) en "Hold On" (2017) werden over de ganse wereld ongelooflijk ontvangen. It's Your Voodoo Working!

Letz Zeppelin (B/UK)

Als afsluiter krijgen we nog een uitsmijter van jewelste. Jong en oud kennen zonder meer nummers als "Stariway To Heaven", "Whole Lotta Love", "Black Dog", "Good Times, Bad Times" en "Kashmir" die Robert Plant en Jimmy Page zowat onsterfelijk maakten. Met als vocaal uithangbord de Brit Michael Devlin, Berre Van Hoeylandt op gitaar, Levi Verheijen aan de basgitaar en keyboards en drummer Bruno Meeus zullen al de hits van deze iconische bands in OC Rooierheide hier in Diepenbeek zonder meer worden meegebruld. Don't miss this!